Bilecik Hakkında

Bilecik’te En Popüler Öğrenci Mekanları Burada! Öğrenci Dostu Eğlence Mekanları Restoranlar, Kafeler Ve Gezilip Görülecek Yerleri Sizin İçin İnceledik! Yurtlarburada.com üzerinden Şehri tanı, bilgi al!

Bilecik Şehrindeki Yurtlar
Üniversite
1Üniversite
Aktif Yurt
7Aktif Yurt
izmir yurtizmir yurtBilecik

Kategori Seçiniz

Hakkında
İlçeler
Üniversitler

Bilecik’i Keşfet ..


Bilecik çoğu insanın Eskişehir’e ya da Antalya’ya yolculuk ederken transit geçtiği, küçük fakat tarihî geçmişiyle ve özellikle çevre köyleri, yaylaları ve kanyonlarıyla turistik açıdan da zengin bir şehirdir. “Aslında var mıydı, yok muydu?” gibi Zaytung efsanesi olmuş tartışmalarıyla da sıkça gündeme gelen, bu yüzden bana sorarsanız biraz da yanlış tanınan bir kent olup çıkmış açıkçası.



Bilecik sadece 219 bin kişilik nüfusuyla küçük bir kent ancak Marmara, Karadeniz, Ege ve İç Anadolu’da sınırları, yani 4 coğrafi bölgemizde birden yer alması açısından enteresan bir konumda. Bu özelliği de ona farklı ilçelerinde aynı anda farklı hava koşulları ve bitki örtüsü gibi coğrafi koşullara sahip olmasını sağlıyor. Örneğin Bozüyük’te hava günlük güneşliyken, nispeten daha yüksek olan Yenipazar ilçesinde sicim gibi yağmur yağabiliyor. Bilecik’te “4 bölgeyi ve 4 mevsimi” bir arada yaşamanız mümkün yani.


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Yaşam

Bilecik Üniversitesinin Kampüsü merkeze 6 kilometre uzaklıkta Bilecik – İstanbul karayolu üzerinde yer almaktadır.  İl merkezinden kampüse sürekli ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ayrıca Bilecik’in diğer şehirlere olan yakınlığı ve sık aralıklarla tren- otobüs imkânları da Üniversiteye gelecek olan öğrencilere ulaşım açısından kolaylık sağlamaktadır.

Üniversitede eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, Öğrencilere konferans, seminer, panel, bilgi şöleni gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmektedir.



Kampüs Olanakları


Bilecik’te Üniversite okuyorsanız sosyal faaliyetler yönünden sıkıntı çekmeyeceksiniz demektir. Şeyh Edebali Üniversitesi’nde siz öğrenciler için çeşitli sportif faaliyetler düzenlenmektedir. Merkez kampüsünde kapalı spor salonu, tenis kortu, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, suquash salonu, tırmanma duvarı, doğal yürüyüş ve piknik alanları bulunmaktadır. Öğrencilere, alanında uzman kişilerce tenis, basketbol, futbol halk oyunları ve Türk müziği eğitimleri verilmektedir.Ayrıca Üniversite, Kamu ve özel kuruluşlardan temin edilen kitaplarla birlikte 42 bin 500 adet kitap koleksiyonu olan bir merkez kütüphaneye sahiptir.



E- kütüphane sistemiyle TÜBİTAK – EKUAL ile sağlanan veri tabanları kullanıcı hizmetine açılmıştır. Ayrıca 200 kişilik konferans salonu kurulmuştur.Üniversite şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta Bilecik – İstanbul karayolu üzerindedir. İl merkezinden kampüse sürekli ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ayrıca Bilecik’in diğer şehirlere olan yakınlığı ve sık aralıklarla tren- otobüs imkânları da üniversitemizi tercih edecek öğrencilere ulaşım açısından kolaylık sağlamaktadır. 1 Haziran 2015 tarihi itibariyle Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Konya yönüne hafta içi her gün Yüksek Hızlı Tren seferleri düzenlenmektedir. YHT ile Bilecik-Ankara arası 2 Saat 6 dakika, Bilecik-İstanbul arası ise 1 saat 57 dakikadır. YHT ile Bilecik-Eskişehir arası 45 dakika, Bilecik Konya arası ise 2 saat 20 dakika sürmektedir. Bazı İllerin Bilecik’e Uzaklıkları: Eskişehir 70 km, Kütahya 100 km, Bursa 80 km, Sakarya 100 km, Ankara 300 km, İstanbul 225 km.


Bilecik’te Gezilecek Yerler

Bilecik Müzesi Müdürlüğü, Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, Metristepe Zafer Anıtı, Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı Bilecik'te ziyaret edilmesi gereken kültürel ve tarihî merkezlerdir. Bunların yanı sıra şehrin doğal güzelliklerini gözler önüne seren Kömürsu Yaylası ve Merdivenli Kaya mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. İnanç turizmi açısından Ertuğrul Gazi Türbesi, Şeyh Edebali Türbesi, Orhan Gazi Camii Bilecik'te ziyaret edilen başlıca noktalardır. Bilecik'e gelmişken İnönü Şehitliği'ni de görmeden geçmemek gerekir.


Şeyh Edebali Türbesi

Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu olarak tanınan Şeyh Edebali’nin türbesi Orhan Gazi tarafından yaptırılmıştır. Orijinal kubbe işgal yıllarında tahrip olduğundan, türbenin üzeri kiremit çatı ile örtülmüştür. Şeyh Edebali ve yakınlarının bulunduğu odada yedi büyük, dört küçük sanduka vardır. Bu odanın tavanı, kubbeli bölümden farklı olarak, dikdörtgen biçimindedir. Türbenin içinde mescit ve misafirhane olarak kullanılan iki oda daha bulunur.


Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan müzenin yapımı tam olarak bilinmemekle beraber 1900 yıllarda belediye reisi olan Memiş Ağa tarafından “sargı evi” olarak inşa edildiği bilinmektedir. Bu ismin bugünkü anlam karşılaştırmasına göre o günün dispanseri olarak işlev gördüğü düşünülmektedir. Müze'nin ahşap işçiliği dikkat çeken önemli özelliklerindendir. Ahşap kırma çatılı olan bu yapı yine alaturka kiremitle kaplı olması ile tarihsel bir atmosfer yaşatmaktadır.


Kömürsu Yaylası

Bozüyük ilçesine 28 kilometre uzaklıkta bulunan Kömürsü Yaylası, Bilecik’in en önemli ve en ünlü yaylasıdır. 1.700 metre yükseklikte bulunan 90 hektarlık alanda köknar, karaçam, kayın, ardıç ve titrek kavak ağaçları, türlü çiçekler ve çimenlerle kaplı bir bitki örtüsü vardır. Yaylada tam dört adet kaynak suyu bulunmaktadır. Yaylanın en yüksek zirvesi ise 1.700 metre civarıdır. Günümüzde ise yayla ve trekking turizmi amaçlı kullanılan bu doğal cennetin gelecekte yapılacak düzenlemelerle bir kış turizmi merkezi haline getirilmesi ve bu amaçla kullanılması planlanmaktadır.


Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı

Bilecik’in Söğüt ilçesindedir. Osman Gazi’nin 13. yüzyılın sonlarında yaptırdığı açık mezar, I. Mehmet’in emri ile türbe haline getirilmiştir. Bir sıra taş ve iki sıra tuğladan örülü duvarları vardır. Girişte ve sandukanın bulunduğu odada dikdörtgen pencereler bulunur. Ertuğrul Gazi Türbesi 1886 yılında II. Abdülhamit tarafından yeniden onartılmış ve türbe yanına çeşme eklenmiştir. Kabir yapısı altıgen planlı, üzeri kubbe örtülü ve dikdörtgen bir koridordan kabre ulaşmaktadır. Bu girişin yanlarında ikişer pencere yapılmıştır. Türbenin duvarları bir sıra taş ve iki sıra tuğladan örülmüştür. Ertuğrul Gazi Türbesi, Söğüt İlçesi Girişi Ertuğrulgazi Caddesi'ndeki tören alanının yanında bulunmaktadır.


Merdivenli Kaya

Kayalık ve ağaçlık bir alan olan Merdivenli Kaya, bulunduğu bölgede küçük boyutlarda podyumu olan Roma dönemine ait dini içerikli bir yapı kalıntısı olarak karşımıza çıkmaktadır. MS 2. ve 3. yüzyıllara ait olan ve 2009 yılında birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Çoğunluğu defineciler tarafından tahrip edilen bu yapının bir kısmı ise toprak altında olmak üzere toplam ölçülebilir alanı 5,20 metre olan temellere sahiptir. Aynı zamanda ana kaya üzerine işlenmiş 8,30 metre uzunluğunda, 4,40 metre genişliğinde 15 merdivenli basamaklardan oluşmaktadır.


Orhan Gazi Camii

Şeyh Edebali Türbesi’ne 50 metre uzaklıkta bulunur. Kubbesi restore edilirken kurşunla kaplandığından, Kurşunlu Camii olarak da bilinir. Minaresinin cami binasından 30 metre uzaktaki bir kayanın üzerinde bulunması, Orhan Gazi Camii’yi diğer camilerden ayıran en belirgin özelliktir. Eskişehir - Bozüyük karayolunun sonunda yola 12 km uzaklıkta Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunmaktadır. Metristepe Zafer Anıtı İnönü Savaşlarının kazanıldığı ve büyük önder Atatürk’ün İsmet İnönü’ye gönderdiği zafer kutlama telgrafında bulunan “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz” sözünün söylendiği yer olma özelliği taşımaktadır.



Metristepe Zafer Anıtı

Eskişehir-Bozüyük karayolunun sonunda yola 12 km uzaklıkta Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunmaktadır. Metristepe Zafer Anıtı İnönü Savaşlarının kazanıldığı ve büyük önder Atatürk’ün İsmet İnönü’ye gönderdiği zafer kutlama telgrafında bulunan “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz” sözünün belirtildiği yer olma özelliği taşımaktadır. I. ve II. İnönü Savaşları’nın yapıldığı alanda inşa edilen bu şanlı anıt 24 metre yüksekliğindedir. Anıtın üzerinde savaşa katılan komutanlar ve birlikler hakkında bilgiler bulunmaktadır. Metris Tepe’de şehitlerimizin anısını yaşatmak için inşa edilmiş olan bu anıt, aynı zamanda görünüşüyle Türk’ün yenilmezliğini de simgelemektedir.


Bilecik’te Eğlence Hayatı

Küçük bir Anadolu şehri olan Bilecik’te gelişmiş bir gece hayatı yoktur. , çay/kahve içmek için ya da akşam yemeği yemek için şehir merkezinde ve ilçelerde bulunan kafe ve restoranlara gitmektedir. Şehir merkezinde bulunan Şelale Park gece 01.00’e kadar açıktır. Bilecik manzaralı Gökçem Cafe ile futbol maçlarını yayınlayan Cafe Bistro tarzı mekânlar  Üniversite öğrencilerininim ve gençlerin sıkça gittiği, bilinen merkezi mekânlardandır. Şehir merkezindeki New Point Hotel'in açılması ile gece hayatı nispeten daha canlı hale gelmiştir. New Point Hotel içerisinde 110 kişilik Cafe Bistro bölümü ve 35 kişilik özel gün organizasyonları ve kutlamaları için ayrılmış bir bölümü mevcuttur


Bilecik’te Ne Yenir 


Bilecik yemek kültürü açısından oldukça farklı lezzetler sunmaktadır. Değişik lezzetleri seviyorsanız yörenin en çok yapılan yemekleri hamur işleridir.  Bilecik’te evde ekmek yapımı da yaygındır. Yöreye özgü bir ekmek türü olan kömme, ocağın yeni sönmüş ateşinde, kıvılcım ve küllerin içine gömülerek pişirilir. Dağ erikli ekşili kesme aşı çorbası, bıldırcın kebabı, nohutlu mantı, büzme tatlısı, ovmaç çorbası, keklik kebabı ve pancar pekmezi Bilecik’in en ünlü yöresel yemekleri arasındadır. Yöre halkının bir bölümü kendi ekmeğini kendi imkânları ile pişirir. Pide, bükme, hodalak fırında pişirilen ekmek türleridir. Ayrıca yeni sönmüş ocağın kıvılcımlı küllü ateşine gömülerek yapılan kömme diye adlandırılan bir tür ekmek de yapılmaktadır.Öğrencilerin bütçesine uygun çeşitli cafe restoran tarzı hem zaman geçirebileceğiz hem de karnınızı doyurabileceğiniz popüler yerler vardır. Buralarda damak zevkinize göre çeşitli yemekler bulabilirsiniz. Yöresel yemekleri denemek için ideal bir mekân olan Tozman Restoran ise şehir merkezinde, ana cadde üzerinde bulunur ve bu esnaf lokantası leziz ev yemekleri ile ünlüdür. Şehir merkezindeki İmren Restoran, köfte, ızgara et ve sütlü kadayıf yemeniz tavsiye edilen restoranlardan biridir.




Bilecik’i Keşfet ..


Bilecik çoğu insanın Eskişehir’e ya da Antalya’ya yolculuk ederken transit geçtiği, küçük fakat tarihî geçmişiyle ve özellikle çevre köyleri, yaylaları ve kanyonlarıyla turistik açıdan da zengin bir şehirdir. “Aslında var mıydı, yok muydu?” gibi Zaytung efsanesi olmuş tartışmalarıyla da sıkça gündeme gelen, bu yüzden bana sorarsanız biraz da yanlış tanınan bir kent olup çıkmış açıkçası.



Bilecik sadece 219 bin kişilik nüfusuyla küçük bir kent ancak Marmara, Karadeniz, Ege ve İç Anadolu’da sınırları, yani 4 coğrafi bölgemizde birden yer alması açısından enteresan bir konumda. Bu özelliği de ona farklı ilçelerinde aynı anda farklı hava koşulları ve bitki örtüsü gibi coğrafi koşullara sahip olmasını sağlıyor. Örneğin Bozüyük’te hava günlük güneşliyken, nispeten daha yüksek olan Yenipazar ilçesinde sicim gibi yağmur yağabiliyor. Bilecik’te “4 bölgeyi ve 4 mevsimi” bir arada yaşamanız mümkün yani.


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Yaşam

Bilecik Üniversitesinin Kampüsü merkeze 6 kilometre uzaklıkta Bilecik – İstanbul karayolu üzerinde yer almaktadır.  İl merkezinden kampüse sürekli ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ayrıca Bilecik’in diğer şehirlere olan yakınlığı ve sık aralıklarla tren- otobüs imkânları da Üniversiteye gelecek olan öğrencilere ulaşım açısından kolaylık sağlamaktadır.

Üniversitede eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, Öğrencilere konferans, seminer, panel, bilgi şöleni gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmektedir.



Kampüs Olanakları


Bilecik’te Üniversite okuyorsanız sosyal faaliyetler yönünden sıkıntı çekmeyeceksiniz demektir. Şeyh Edebali Üniversitesi’nde siz öğrenciler için çeşitli sportif faaliyetler düzenlenmektedir. Merkez kampüsünde kapalı spor salonu, tenis kortu, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, suquash salonu, tırmanma duvarı, doğal yürüyüş ve piknik alanları bulunmaktadır. Öğrencilere, alanında uzman kişilerce tenis, basketbol, futbol halk oyunları ve Türk müziği eğitimleri verilmektedir.Ayrıca Üniversite, Kamu ve özel kuruluşlardan temin edilen kitaplarla birlikte 42 bin 500 adet kitap koleksiyonu olan bir merkez kütüphaneye sahiptir.



E- kütüphane sistemiyle TÜBİTAK – EKUAL ile sağlanan veri tabanları kullanıcı hizmetine açılmıştır. Ayrıca 200 kişilik konferans salonu kurulmuştur.Üniversite şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta Bilecik – İstanbul karayolu üzerindedir. İl merkezinden kampüse sürekli ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ayrıca Bilecik’in diğer şehirlere olan yakınlığı ve sık aralıklarla tren- otobüs imkânları da üniversitemizi tercih edecek öğrencilere ulaşım açısından kolaylık sağlamaktadır. 1 Haziran 2015 tarihi itibariyle Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Konya yönüne hafta içi her gün Yüksek Hızlı Tren seferleri düzenlenmektedir. YHT ile Bilecik-Ankara arası 2 Saat 6 dakika, Bilecik-İstanbul arası ise 1 saat 57 dakikadır. YHT ile Bilecik-Eskişehir arası 45 dakika, Bilecik Konya arası ise 2 saat 20 dakika sürmektedir. Bazı İllerin Bilecik’e Uzaklıkları: Eskişehir 70 km, Kütahya 100 km, Bursa 80 km, Sakarya 100 km, Ankara 300 km, İstanbul 225 km.


Bilecik’te Gezilecek Yerler

Bilecik Müzesi Müdürlüğü, Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, Metristepe Zafer Anıtı, Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı Bilecik'te ziyaret edilmesi gereken kültürel ve tarihî merkezlerdir. Bunların yanı sıra şehrin doğal güzelliklerini gözler önüne seren Kömürsu Yaylası ve Merdivenli Kaya mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. İnanç turizmi açısından Ertuğrul Gazi Türbesi, Şeyh Edebali Türbesi, Orhan Gazi Camii Bilecik'te ziyaret edilen başlıca noktalardır. Bilecik'e gelmişken İnönü Şehitliği'ni de görmeden geçmemek gerekir.


Şeyh Edebali Türbesi

Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu olarak tanınan Şeyh Edebali’nin türbesi Orhan Gazi tarafından yaptırılmıştır. Orijinal kubbe işgal yıllarında tahrip olduğundan, türbenin üzeri kiremit çatı ile örtülmüştür. Şeyh Edebali ve yakınlarının bulunduğu odada yedi büyük, dört küçük sanduka vardır. Bu odanın tavanı, kubbeli bölümden farklı olarak, dikdörtgen biçimindedir. Türbenin içinde mescit ve misafirhane olarak kullanılan iki oda daha bulunur.


Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan müzenin yapımı tam olarak bilinmemekle beraber 1900 yıllarda belediye reisi olan Memiş Ağa tarafından “sargı evi” olarak inşa edildiği bilinmektedir. Bu ismin bugünkü anlam karşılaştırmasına göre o günün dispanseri olarak işlev gördüğü düşünülmektedir. Müze'nin ahşap işçiliği dikkat çeken önemli özelliklerindendir. Ahşap kırma çatılı olan bu yapı yine alaturka kiremitle kaplı olması ile tarihsel bir atmosfer yaşatmaktadır.


Kömürsu Yaylası

Bozüyük ilçesine 28 kilometre uzaklıkta bulunan Kömürsü Yaylası, Bilecik’in en önemli ve en ünlü yaylasıdır. 1.700 metre yükseklikte bulunan 90 hektarlık alanda köknar, karaçam, kayın, ardıç ve titrek kavak ağaçları, türlü çiçekler ve çimenlerle kaplı bir bitki örtüsü vardır. Yaylada tam dört adet kaynak suyu bulunmaktadır. Yaylanın en yüksek zirvesi ise 1.700 metre civarıdır. Günümüzde ise yayla ve trekking turizmi amaçlı kullanılan bu doğal cennetin gelecekte yapılacak düzenlemelerle bir kış turizmi merkezi haline getirilmesi ve bu amaçla kullanılması planlanmaktadır.


Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı

Bilecik’in Söğüt ilçesindedir. Osman Gazi’nin 13. yüzyılın sonlarında yaptırdığı açık mezar, I. Mehmet’in emri ile türbe haline getirilmiştir. Bir sıra taş ve iki sıra tuğladan örülü duvarları vardır. Girişte ve sandukanın bulunduğu odada dikdörtgen pencereler bulunur. Ertuğrul Gazi Türbesi 1886 yılında II. Abdülhamit tarafından yeniden onartılmış ve türbe yanına çeşme eklenmiştir. Kabir yapısı altıgen planlı, üzeri kubbe örtülü ve dikdörtgen bir koridordan kabre ulaşmaktadır. Bu girişin yanlarında ikişer pencere yapılmıştır. Türbenin duvarları bir sıra taş ve iki sıra tuğladan örülmüştür. Ertuğrul Gazi Türbesi, Söğüt İlçesi Girişi Ertuğrulgazi Caddesi'ndeki tören alanının yanında bulunmaktadır.


Merdivenli Kaya

Kayalık ve ağaçlık bir alan olan Merdivenli Kaya, bulunduğu bölgede küçük boyutlarda podyumu olan Roma dönemine ait dini içerikli bir yapı kalıntısı olarak karşımıza çıkmaktadır. MS 2. ve 3. yüzyıllara ait olan ve 2009 yılında birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Çoğunluğu defineciler tarafından tahrip edilen bu yapının bir kısmı ise toprak altında olmak üzere toplam ölçülebilir alanı 5,20 metre olan temellere sahiptir. Aynı zamanda ana kaya üzerine işlenmiş 8,30 metre uzunluğunda, 4,40 metre genişliğinde 15 merdivenli basamaklardan oluşmaktadır.


Orhan Gazi Camii

Şeyh Edebali Türbesi’ne 50 metre uzaklıkta bulunur. Kubbesi restore edilirken kurşunla kaplandığından, Kurşunlu Camii olarak da bilinir. Minaresinin cami binasından 30 metre uzaktaki bir kayanın üzerinde bulunması, Orhan Gazi Camii’yi diğer camilerden ayıran en belirgin özelliktir. Eskişehir - Bozüyük karayolunun sonunda yola 12 km uzaklıkta Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunmaktadır. Metristepe Zafer Anıtı İnönü Savaşlarının kazanıldığı ve büyük önder Atatürk’ün İsmet İnönü’ye gönderdiği zafer kutlama telgrafında bulunan “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz” sözünün söylendiği yer olma özelliği taşımaktadır.



Metristepe Zafer Anıtı

Eskişehir-Bozüyük karayolunun sonunda yola 12 km uzaklıkta Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunmaktadır. Metristepe Zafer Anıtı İnönü Savaşlarının kazanıldığı ve büyük önder Atatürk’ün İsmet İnönü’ye gönderdiği zafer kutlama telgrafında bulunan “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz” sözünün belirtildiği yer olma özelliği taşımaktadır. I. ve II. İnönü Savaşları’nın yapıldığı alanda inşa edilen bu şanlı anıt 24 metre yüksekliğindedir. Anıtın üzerinde savaşa katılan komutanlar ve birlikler hakkında bilgiler bulunmaktadır. Metris Tepe’de şehitlerimizin anısını yaşatmak için inşa edilmiş olan bu anıt, aynı zamanda görünüşüyle Türk’ün yenilmezliğini de simgelemektedir.


Bilecik’te Eğlence Hayatı

Küçük bir Anadolu şehri olan Bilecik’te gelişmiş bir gece hayatı yoktur. , çay/kahve içmek için ya da akşam yemeği yemek için şehir merkezinde ve ilçelerde bulunan kafe ve restoranlara gitmektedir. Şehir merkezinde bulunan Şelale Park gece 01.00’e kadar açıktır. Bilecik manzaralı Gökçem Cafe ile futbol maçlarını yayınlayan Cafe Bistro tarzı mekânlar  Üniversite öğrencilerininim ve gençlerin sıkça gittiği, bilinen merkezi mekânlardandır. Şehir merkezindeki New Point Hotel'in açılması ile gece hayatı nispeten daha canlı hale gelmiştir. New Point Hotel içerisinde 110 kişilik Cafe Bistro bölümü ve 35 kişilik özel gün organizasyonları ve kutlamaları için ayrılmış bir bölümü mevcuttur


Bilecik’te Ne Yenir 


Bilecik yemek kültürü açısından oldukça farklı lezzetler sunmaktadır. Değişik lezzetleri seviyorsanız yörenin en çok yapılan yemekleri hamur işleridir.  Bilecik’te evde ekmek yapımı da yaygındır. Yöreye özgü bir ekmek türü olan kömme, ocağın yeni sönmüş ateşinde, kıvılcım ve küllerin içine gömülerek pişirilir. Dağ erikli ekşili kesme aşı çorbası, bıldırcın kebabı, nohutlu mantı, büzme tatlısı, ovmaç çorbası, keklik kebabı ve pancar pekmezi Bilecik’in en ünlü yöresel yemekleri arasındadır. Yöre halkının bir bölümü kendi ekmeğini kendi imkânları ile pişirir. Pide, bükme, hodalak fırında pişirilen ekmek türleridir. Ayrıca yeni sönmüş ocağın kıvılcımlı küllü ateşine gömülerek yapılan kömme diye adlandırılan bir tür ekmek de yapılmaktadır.Öğrencilerin bütçesine uygun çeşitli cafe restoran tarzı hem zaman geçirebileceğiz hem de karnınızı doyurabileceğiniz popüler yerler vardır. Buralarda damak zevkinize göre çeşitli yemekler bulabilirsiniz. Yöresel yemekleri denemek için ideal bir mekân olan Tozman Restoran ise şehir merkezinde, ana cadde üzerinde bulunur ve bu esnaf lokantası leziz ev yemekleri ile ünlüdür. Şehir merkezindeki İmren Restoran, köfte, ızgara et ve sütlü kadayıf yemeniz tavsiye edilen restoranlardan biridir.