İBB Yurt Fiyatları ve İBB Yurtları Hakkında Bilgiler

Yurtlar Burada

01.11.2023

İBB Yurt Fiyatları ve İBB Yurtları Hakkında Bilgiler

İBB (İstanbul Belediyesi) Yurt Fiyatları ve İBB Yurtları Hakkında Bilgiler

Yükseköğrenim Öğrenci Yurtları hizmeti ile İstanbul’a üniversite eğitimi için şehir dışından gelen gençlerimize, eğitimleri boyunca konfor düzeyi yüksek, temiz, güvenli ve ev sıcaklığında barınma imkânı sunulmaktır. Yapılan çalışmalar kapsamında ilk olarak 2021 – 2022 eğitim döneminde Avcılar ve Beyoğlu ilçelerinde 3 yükseköğrenim öğrenci yurdu açılmıştır

 

İBB'nin yurt fiyatları, yıllık olarak güncellenebilmektedir. Fiyatlar, yurttaki konum, oda tipi, yemek seçenekleri ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir. 2023-2024 Akademik dönemi için aylık 1300 TL, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olarak belirlenmiştir. Yurt fiyatlarına dair güncel ve doğru bilgilere ulaşmak için İBB'nin resmî web sitesini ziyaret edebilir veya İBB ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca, İstanbul'daki üniversitelerin öğrenci hizmetleri birimleri de İBB yurtları hakkında bilgi sağlayabilirler. Yurt fiyatlarını ve koşullarını öğrenmek için doğrudan İBB veya ilgili yurtların yetkilileriyle iletişime geçmeniz en güvenilir yol olacaktır.

 

İBB Yurt Başvuru Şartları Nelerdir ?

İBB'nin yurt başvuru şartları ve gereklilikleri her yıl değişebileceğinden, başvurunuzdan önce İBB'nin resmî web sitesini veya İBB öğrenci hizmetleri birimini ziyaret ederek en güncel bilgilere ulaşmanız önemlidir. Bu kaynaklar, başvuru süreci ve gereksinimleri hakkında size net bilgi sağlayacaktı

 

·        T.C. vatandaşı olması.

·        Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

·        Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içinde bulunması.

·        Ailesinin (anne-baba) İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması. (İstisnalar hariç)

·        Taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması.

·        Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.

·        Kamu personeli olmaması.

·        Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.

·        Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması.

 


İBB Yurt Başvuruları 2023-2024 Ne Zaman Yapılmaktadır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait yurtlara başvurular genellikle üniversite yerleştirme sonuçları ve kayıt dönemleriyle ilişkilidir. Başvuru tarihleri yıldan yıla değişebilir, bu nedenle güncel başvuru tarihlerini öğrenmek için İBB'nin resmî web sitesini ve öğrenci hizmetleri birimini takip etmeniz önemlidir. Ayrıca, İBB yurt başvuruları için genellikle bir online başvuru sistemi kullanılır. Bu nedenle, başvuru tarihleri açıklandığında İBB'nin resmî web sitesini düzenli olarak kontrol etmeli ve başvuru prosedürünü takip etmelisiniz. İBB yurt başvurularının detayları, gereklilikleri ve başvuru tarihleri hakkında en güncel bilgiyi resmi kaynaklardan almanız önemlidir.

 

İBB Öğrenci Yurtları Nerede?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait öğrenci yurtları İstanbul genelinde farklı ilçelerde ve üniversite bölgelerinde bulunabilir. İBB'nin öğrenci yurtları, İstanbul'da çeşitli yerleşim bölgelerinde ve üniversite kampüslerine yakın konumda olabilir. Yurtların tam konumları ve sayıları zaman içinde değişebilir. Bu nedenle güncel bilgilere ulaşmak için İBB'nin resmî web sitesini ziyaret etmeniz veya İBB'nin öğrenci yurtları hakkında daha fazla bilgi almak için İBB ile iletişime geçmeniz önemlidir.

 

İBB'nin resmî web sitesi, öğrenci yurtlarının yerlerini ve iletişim bilgilerini sağlar. Ayrıca, üniversite veya kolej öğrencileri için hizmet veren İBB yurtları hakkında daha fazla bilgi almak için İBB'nin öğrenci hizmetleri birimini arayabilir veya ziyaret edebilirsiniz. Bu birimler, yurtların konumu, başvuru süreci ve yurt koşulları hakkında size detaylı bilgi verebilirler.

Bu dönem hizmet veren tüm İBB Yurtları şunlardır:

1.        Örnektepe Kız Öğrenci Yurdu

2.        Avcılar 1 Kız Öğrenci Yurdu  

3.        Avcılar 2 Kız Öğrenci Yurdu

4.        Maltepe Kız Öğrenci Yurdu

5.        Bayrampaşa Kız Öğrenci Yurdu

6.        Eyüpsultan Kız Öğrenci Yurdu

7.        Gaziosmanpaşa Erkek Öğrenci Yurdu

8.        Esenyurt Erkek Öğrenci Yurdu

9.        Ümraniye Erkek Öğrenci Yurdu

10.      Şişli Erkek Öğrenci Yurdu

 

İBB Yurt Odaları Kaç Kişilik?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait yurtlardaki oda tipleri ve dolayısıyla odalardaki kişi sayısı farklılık gösterebilir. Yurtlar arasında oda tipleri ve kapasiteleri değişebilir, bu nedenle belirli bir yurda başvuru yapmadan önce odaların ve kapasitelerin hangi yurtta olduğunu kontrol etmek önemlidir. Başvuru süreci ve oda seçenekleri hakkında daha fazla bilgi için İBB ile iletişime geçmek en iyi yol olacaktır.Odalar Yurtlara göre 1.2.3.4.5.6 Kişilik olarak değişmektedir. Yurt odalarında genel olarak yatak, nevresim takımları ve battaniyeler, elbise dolabı, komodin, buzdolabı, ayakkabılık, çalışma masası ve sandalyesi, kitaplık, klima, mini mutfak, WC ve duş alanları bulunmaktadır. Ortak kullanım alanları olarak ise kütüphane, çalışma odaları, bilgisayar odaları, etüt odaları, çamaşır yıkama ve ütü odaları, yemekhane, sohbet ve televizyon odaları, masa tenisi ve fitness bölümlerinin olduğu spor alanları, oyun alanları, dinlenme odaları, mescit, engelli WC’ler ve misafir odası bulunmaktadır.

 

İBB Yurtlarında Yemek Hizmeti Var Mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işletilen öğrenci yurtlarının birçoğunda yemek hizmeti sunulmaktadır. Yurtlarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmektedir. Yemek hizmeti konaklama bedeline dâhildir.

Yurt Önerileri