Öğrenci Yurtları Ne Zaman Açılacak ?

Yurtlar Burada

12.05.2020

Öğrenci Yurtları Ne Zaman Açılacak ?

Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Süreci Takvimi yayınladı. Bu takvime göre Kredili Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtları ve Özel Öğrenci Yurtları açılış tarihi için ön görülen tarih 15 Haziran 2020 olarak belirlendi.


Zorlu ve stresli bir Covid-19 (Korona Virüs) süreci geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Bu süreç içerisinde normalleşme için alınan tedbirler ile beraber , '' normale dönüş planı '' açıklandı ve uygulanmaya konuldu.


Bu süreçte en çok merak edilen '' öğrenci yurtları ne zaman açılacak ? '' sorusu oldu. Bu sorunun cevabı, Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Takviminin yayınlanması ile cevap bulmuş oldu. Bu takvime göre Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ( KKTC Yurtları ) 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren öğrencilerin kaldıkları devlet yurtları ve özel öğrenci yurtlarına geri dönebilecekleri açıklandı. Tabi bu tarihleride mevcut üniversitelerinde sınav takvimi , yaz okulu yada telafi dersleri gibi eğitim takvimininde açıklanması ile birlikte bir hareketlilik yaşanacağı tahmin ediliyor.


01 Haziran 2020 itibariyle seyehat yasaklarının da kalkması ile kız ve erkek öğrenci yurtlarından eşyalarını almaya gidecek öğrenciler, kaldıkları yurt müdürlüklerini arayarak , randevu alıp gidebilirler. Ailesi ile seyehat edecek öğrenci arkadaşlarımız için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.Uçak ve Otobüs ile seyehat edecek öğrenci arkadaşlar, HES uygulamasından kod alarak (Hayat Eve Sığar) seyehat edebileceklerdir. HES kodu olmayanlara biletleme işlemi yapılmayacaktır. Detayları yazı sonunda bulunan ''Yurtta kalan eşyalar ne zaman alınacak ? '' linkinden okuyabilirsiniz.

Esasında bu açıklama şunu ifade ediyor, Normalleşme süreci içerisinde , 15 Hazirandan itibaren üniversitelere eğitime başlama imkanı tanınmış, ve eğitime başlayıp başlamamak üniversite yönetimlerinin insiyatifinde olduğu belirtilmişti. Yaz okulu ve telafi derslerinin yapılabilmesi için her üniversite kendi takvimini belirledi ve duyurdu. Bu duyuruları takip etmeniz , ve bu takvime göre hareket etmeniz yerinde olacaktır.


Covid-19 vaka sayılarının azalması ve yeni vaka sayısının oranında düşmesiyle , tedbir alınan il sayılarında düşüş sağlanması, Üniversite sınavının normal takvimine çekilmesi v.s gibi olaylarla ,ülke normalleşme sürecine girmeye başlıyor. Öğrenci yurtlarının açılması , Üniversitelerin ders planlarını açıklaması da eğitim sürecinin normalleşmesine işaret olacaktır.


Bu süreç içerisinde kız ve erkek öğrenci yurtları mevcut bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olma durumu 2020 Temmuz Ayı itibariyle değişiyor ve Özel Öğrenci Yurtları '' GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI '' na bağlanıyor. Ve bu bağlanma ile birlikte '' Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği 2020 '' yılı itibariyle değişiyor.


Kamu Yararına Hizmet veren Vakıf ve Dernek Yurtları ne zaman açılacak ?

Bakanlık bu yurtlardan hizmet alan öğrencilere üniversitelerin açılması ile birlikte hizmet vereceklerini açıkladılar. Bakanlığın açıkladığı bu tarih 01 Eylül 2020 olarak belirlendi.


Yakından takip ettiğimiz ve kısa sürede cevaplarını vereceğimiz sorular aşağıda sıralanmıştır.


Konaklamalar tek kişilik odalar üzerinden mi devam edecek ?

2 kişi ve üzeri öğrenci barındıran odaların durumu ne olacak ? Bakanlık 4 kişilik odalarda öğrenci barınmasına izin verecek mi ?

Öğrenci yurtlarında dezenfektasyon ve sterilasyon nasıl ve hangi aralıklarla yapılacak ?

Yurtlara giriş ve çıkışlarda hangi korona virüs tedbirleri uygulanacak ?


Yeni Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği ve Özel Öğrenci Yurtlarının Gençlik Spor Bakanlığına bağlanması ile ilgili süreçteki gelişmeleri size buradan ve instagram hesaplarımız üzerinden bildiriyor olacağız.


Yurtlarburada.com İnstagram hesaplarını takip ederek son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

https://www.instagram.com/yurtlarburada/


Bu yazıyı okuyanlar , bunu da okumanızı tavsiye ettiler :

Yurtta kalan eşyalar ne zaman alınacak ?

Üniversiteler ne zaman açılacak ?

İstanbul Yurt Fiyatları

En iyi İstanbul Kız Yurtları

En iyi Ankara Kız Yurtları

En iyi İzmir Kız Yurtları

Yurt Önerileri