Yurtta Kalan Eşyalar Ne Zaman Alınacak ?

Yurtlar Burada

17.05.2020

Yurtta Kalan Eşyalar Ne Zaman Alınacak ?

Yurtta Kalan Eşyalar Ne Zaman Alınacak


Pandemi sonrası normalleşme takviminin açıklanmasından sonra özel öğrenci yurtlarında ve kredili yurtlar kurumunda (KYK) eşyaları kalan öğrenci

arkadaşlarımızın en çok sorduğu soru ;


‘’ Yurtta kalan eşyalarımızı ne zaman alabiliriz ? ‘’ oldu.


Özel Yurtta kalan eşyaları ne zaman alabilirim ?


01 Haziran 2020 tarihi itibariyle eşyalarınızı almaya başlayabilirsiniz. Burada yurt idaresi ile iletişime geçmeniz gereklidir. Eğer önümüzdeki dönem aynı yurtta kalmayı planlıyorsanız eğer, eşyalarınızı yurt yetkilileri muhafaza ediyor olacaktır. Eğer aynı yurtta kalmayı planlamıyorsanız , seyehat kısıtlamasının kalkması ile beraber kaldığınız öğrenci yurduna giderek eşyalarınızı alabilirsiniz.Yada yurt yetkilileri müsaitlik durumlarına göre eşyalarınızı paketleyerek size kargolayabilirler. 


Son açıklanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile şehirler arası seyahat kısıtlaması kaldırıldı. 01 Haziran 2020 tarihinden itibaren özel yurtta kalan eşyalarınızı almaya gidebileceksiniz. Seyahat koşulları aşağıda belirtilmiştir. Okumadan lütfen yola çıkmayınız.


Yurtta kalan eşyalar ne zaman alınacak ?


Son durumda 01 Haziran 2020 tarihine kadar Şehirler arası yol kısıtlaması olduğu için , şehir değiştirerek eşyalarınızı kaldığınız yurttan alabilmek için , bulunduğunuz ilçenin Kaymakamlık Binasına giderek ‘’şehirler arası yol izni ‘’ almanız gerekmekteydi. Şehirler arası seyahat kısıtlaması 01 Haziran itibari ile kaldırıldığı ve artık bu yönteme ihtiyaç kalmadı. Kaldığınız özel öğrenci yurdu ile iletişime geçerek yurtta kalan eşyalarınızı almaya gidebilirsiniz.


01 Haziran 2020 itibariyle seyehat yasaklarının da kalkması ile kız ve erkek öğrenci yurtlarından eşyalarını almaya gidecek öğrenciler, kaldıkları yurt müdürlüklerini arayarak , randevu alıp gidebilirler. Ailesi ile seyehat edecek öğrenci arkadaşlarımız için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.Uçak ve Otobüs ile seyehat edecek öğrenci arkadaşlar, HES uygulamasından kod alarak (Hayat Eve Sığar) seyehat edebileceklerdir. HES kodu olmayanlara biletleme işlemi yapılmayacaktır.


HES ( Hayat Eve Sığar ) Kodu Nedir ?

Hayat eve sığar kodu , Pandemi sürecinde oluşturulan , pandemi yayılım riskine karşılık , uygulamayı yükleyen kişilerin hareketlerini takip eden , bölgedeki hastlık riskini görebileceğiniz , kendi sağlığınızı takip edebileceğiniz bir uygulamadır.


HES (Hayat Eve Sığar ) Kodunu Nasıl Alabilirim ?

HES kodunu iki şekilde alabilirsiniz. Birinci yöntem telefonunuza indireceğiniz Uygulamalardan HES kodunu alabilirsiniz. İkinci yöntem ise , SMS ( Kısa mesaj ) ile kodu temin edebilirsiniz.


SMS ile HES kodu Nasıl Alınır ?

HES (Boşluk) T.C Kimlik Numarası (boşluk) Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi (boşluk) Paylaşım Gün Sayısı ve 2023 e Kısa Mesaj (SMS) Yollanır. Gelen kod ile biletleme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Örn : HES 12345678900 1234 15 Şeklinde yazarak 2023 e yollayınız.


Bazı özel yurtlar eşya alımlarına olanak tanımaya başladı. Öncelikle yurda eşyalarınızı almaya gideceğiniz tarihi yurdu bildiriyorsunuz , yurtlar sosyal mesafeyi korumak ve hastalık riskini önlemek için günlük kısıtlı sayıda ziyaretçi kabul ediyorlar. Alacağınız randevuya göre ziyaret zamanınız belirleniyor ve , hijyen koşullarına uyarak eşyanızın yurtlardan alabiliyorsunuz. 


Kredili Yurtlar Kurumu Yurtlarında Kalan Eşyalar


Bu konu ile alakalı Kredili Yurtlar Kurumundan 15 Mayıs 2020 Tarihli bir açıklama şu şekilde yapıldı ;


'' Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki yurtlarımızda kalan değerli öğrencilerimiz, yaşadığımız bu olağanüstü süreçte yurtlarımızda bıraktığınız eşyalar, bizim emanetimizdir. Küresel salgın sorununun, ulusal mücadelesi kapsamında şehirlerarası izolasyon ve evde kalma önlemleri gereği eşyalarınızı almak için yurtlara gelmeyiniz.

Eşyalarınızı ülke genelindeki evde kalma süresinin tamamlanmasının ardından yurt idarelerinin size açıklayacağı dönemde teslim alabileceksiniz. Bilginize sunar, sağlık ve esenlik dileriz. ''


Yurt dışından yakın tarihte uçaklarla gelen vatandaşların mevcut yurtlarda barınmaya devam etmesi , hastalığın yayılma riskini etkileyeceği de düşünülerek , öğrencilerin şu an yurtlardaki eşyaları almaya gitmemeleri daha sağ duyulu bir davranış olacaktır.


Bazı arkadaşlarımız , olayın sıcaklığıyla acele davranarak odalarında Dizüstü bilgisayar , Tablet bilgisayar vs. gibi özel eşyalarını bıraktıkları için endişe duymaktadırlar. Kaldığınız öğrenci yurdunun yönetimi ile irtibata geçerek , odalarınızdaki bu tür özel eşyaları yönetime bildirmeniz halinde korumaya alınacaktır, hatta personel ve iş yoğunluğu müsaitlik durumuna göre size kargo ile yollayabileceklerdir.


Güncel gelişmeleri instagram adresimizden takip edebilirsiniz : instagram/ yurtlarburada

Özel Yurtlara Ulaşabilirsiniz : https://www.yurtlarburada.com/sehirler


Bu yazıyı okuyanlar , bunu da okumanızı tavsiye etti :

KYK Burs ve Öğrenim Kredileri ne zaman ödenecek ?

İstanbul Yurt Oda Fiyatları Ne kadar ?

Kyk Yurt Fiyatları ne kadar ?

İstanbul Yurt Fiyatları

En iyi İstanbul Kız Yurtları

En iyi Ankara Kız Yurtları

En iyi İzmir Kız Yurtları




Yurt Önerileri